Maigas zivju gaļas un bagātīgas dārzeņu garšas kombinācija neatstās vienaldzīgu nevienu.
Viegli pagatavojams, bet tajā pašā laikā izsmalcināts laša sautējums ar savu garšu iekaros pat visprasīgākos gardēžus.
Sastāvdaļas
Ūdens – 50 ml
Tomātu mērce – 80 g
Laša fileja – 1 gabals
Burkāni – 2
Zaļās pupiņas – 400 g
Sīpols – 2
Augu eļļa – 50 ml
Baziliks – 5 g
Sāls – 7 g
Pipari – 5 g
Pagatavošana
Vispirms sagatavojiet dārzeņus ēdienam. Lai to izdarītu, nomazgājiet un nomizojiet burkānus, pēc tam sarīvējiet tos uz rupjās rīves vai sagrieziet sloksnēs. Sīpolu nepieciešams nomizot un sagriezt pusgredzenos. Zaļās pupiņas var lietot svaigas vai saldētas, pēc to atkausēšanas.
Lai pagatavotu dārzeņu sautējumu, apcep sīpolu, līdz tas kļūst mīksts un viegli zeltaini brūns. Tad pievieno burkānus, sajauc sastāvdaļas un uz lēnas uguns sautē dārzeņus 5-7 minūtes. Rezultātā burkāniem jākļūst mīkstiem un sīpoliem jāiegūst spilgti dzeltena krāsa. Pēc tam apceptos dārzeņus var bērt citā bļodā, lai atdziest.
Laš sagriež porcijās. Lai zivs būtu aromātiska, laša fileju nepieciešams sālīt, pievienot piparus un baziliku. Rūpīgi sajauciet zivis ar garšvielām, lai katrs gabals būtu vienmērīgi pārklāts ar garšvielām.
Lai dārzeņu sautējums būtu garšīgāks, zaļajām pupiņām pēc garšas pievieno sāli un arī piparus. Sautējumu liek pannā ar augstām malām, un to dara kārtās – zaļās pupiņas, tad dārzeņiem virsū burkānus un sīpolus un zivis. Jūs varat izveidot vienu sastāvdaļu slāni vai vairākas. Tomēr virskārtai jābūt dārzeņiem
Sagatavo sautējuma pildījumu. Lai to izdarītu, tomātu mērce jāsajauc ar ūdeni un augu eļļu. Pārlejiet maisījumu pār nākotnes sautējumu un novietojiet pannu uz lēnas uguns. Pannas saturu vāra uz lēnas uguns 40 minūtes, pārklājot trauku ar vāku.